x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ElBaradei: Egiptul va replica militar dacă Israelul va ataca Gaza

ElBaradei: Egiptul va replica militar dacă Israelul va ataca Gaza

05 Apr 2011   •   14:23
ElBaradei: Egiptul va replica militar dacă Israelul va ataca Gaza
159842-.jpgFostul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), egipteanul Mohamed ElBaradei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia Egiptului, a declarat că ţara sa "va declara război regimului sionist, dacă Israelul va ataca Gaza".

Într-un interviu acordat ziarului Al-Watan, fostul şef al AIEA a indicat că: "în cazul oricărui viitor atac israelian asupra Gaza, în calitate de viitor preşedinte al Egiptului, voi deschide punctul de graniţă Rafah (între Egipt şi Fâşia Gaza) şi voi examina diverse modalităţi de aplicare a acordului arab privind apărarea", a explicat Mohamed ElBaradei.

În legătură cu situaţia din Egipt, ElBaradei a afirmat că o corectă distribuire a veniturilor între diferitele clase sociale este principala sa prioritate, în cazul în care va câştiga viitoarele alegeri prezidenţiale, anunţă Al-Watan, citat de Agerpres.

Principalul contracandidat al lui Mohamed ElBaradei este actualul secretar general al Ligii Arabe, Amr Moussa, fost ministru de externe al Egiptului, în perioada 1991-2001.

×