x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eliberarea a doi italieni şi unui canadian răpiţi în Libia în septembrie

Eliberarea a doi italieni şi unui canadian răpiţi în Libia în septembrie

05 Noi 2016   •   15:10
Eliberarea a doi italieni şi unui canadian răpiţi în Libia în septembrie

Doi italieni şi un canadian răpiţi la 19 septembrie în sudul Libiei au fost eliberaţi noaptea trecută şi au ajuns sâmbătă în Italia cu un zbor special, a anunţat guvernul italian într-un comunicat, informează AFP. 

Italienii, Danilo Calonego şi Bruno Cacace, şi canadianul Frank Poccia au fost eliberaţi "datorită colaborării eficiente cu autorităţile locale libiene", adaugă comunicatul Ministerului italian al Afacerilor Externe. 

Cei trei bărbaţi au fost răpiţi împreună la Ghat, la frontiera cu Algeria, în apropiere de şantierul unde lucrau pentru o companie italiană responsabilă de întreţinerea aeroportului din Ghat. Un grup armat le-a blocat vehiculul. 

Numeroase companii italiene sunt prezente în Libia şi personalul lor expatriat a căzut de mai multe ori victimă răpirilor în ultimii ani. 

În iulie 2015, patru italieni angajaţi ai unei companii de construcţii au fost răpiţi în apropierea unui complex al companiei petroliere italiene ENI în regiunea Mellitah, la vest de Tripoli, într-o zonă care deja fusese teatrul luării de ostatici. 

După mai mult de şase luni de detenţie, doi dintre ei au fost ucişi în circumstanţe încă neclare, în timpul unui atac asupra convoiului în care erau transportaţi. 

Ceilalţi doi, care au fost separaţi de primii cu două săptămâni înainte, au fost eliberaţi nevătămaţi câteva zile mai târziu, după o operaţiune condusă de miliţii libiene contra jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI) în regiunea Sabrata (vest).AGERPRES

×