x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elita americană ucisă de afgani venise să-şi salveze colegii

Elita americană ucisă de afgani venise să-şi salveze colegii

de Sînziana Stancu    |    07 Aug 2011   •   21:00
Elita americană ucisă de afgani venise să-şi salveze colegii

Militarii americani care au murit in noaptea de vineri spre sambata in Afganistan, dupa doborarea elicopterului lor de talibani, se aflau intr-o misiune pentru a acorda ajutor altor soldati implicati in lupte dure cu insurgentii, a declarat un oficial militar american, citat de CNN.

30 de militari americani au murit dupa ce talibanii au doborat elicopterul lor de tip CH-47 Chinook, in cel mai sangeros atac asupra trupelor straine de la inceputul razboiului din Afganistan, in 2001. De ase­me­nea, unitatea de elita a trupelor americane, Navy Seal, din care a fa­cut parte si faimosul comando de 23 de oa­meni care l-a ucis pe Ossa­ma ben Laden, la 1 mai, in Pakistan, din unitatea secre­ta Team Six.

Nici unul dintre cei 30 de soldati americani care au fost ucisi acum in Afganistan nu facea insa parte din echipa specialistilor care l-au lichidat pe Ben Laden, a mai precizat o oficialitate a armatei americane, citata de CNN.

Atacul de sambata ridica numarul soldatilor din coalitia internationala morti pe campul de lupta din Afganistan in acest an la 365, intre care 46 au fost ucisi numai in aceasta luna.

×