x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk a fost găsit nevinovat de fraudă în procesul intentat de acționarii Tesla

Elon Musk a fost găsit nevinovat de fraudă în procesul intentat de acționarii Tesla

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2023   •   20:20
Elon Musk a fost găsit nevinovat de fraudă în procesul intentat de acționarii Tesla
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a fost găsit nevinovat în procesul de fraudă intentat de acționarii Tesla după ce a trimis un mesaj pe Twitter despre companie.

Fondatorul producătorului de vehicule electrice a transmis pe rețeaua de socializare că are „finanțarea asigurată" pentru a prelua societatea. Astfel că acționarii i-au intentat o acțiune colectivă în instanță susținând că au fost induși în eroare de postările sale din august 2018. Achiziția propusă de 72 de miliarde de dolari nu s-a materializat niciodată.

„Mă gândesc să iau Tesla în proprietate privată la 420 de dolari. Finanțare asigurată", a scris el pe 7 august 2018. Acționarii au susținut că Musk a mințit atunci când a postat pe Twitter, mai târziu în cursul zilei, că „sprijinul investitorilor este confirmat".

Prețul acțiunilor a crescut după aceste tweet-uri, dar a scăzut din nou în câteva zile, pe măsură ce a devenit clar că afacerea nu va fi finalizată. Pierderile investitorilor au fost calculate la 12 miliarde de dolari, potrivit unui economist angajat de acționari.

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) l-a dat în judecată pe Musk din cauza tweet-urilor sale, acuzându-l că i-a mințit pe investitori. Musk a fost de acord să se retragă din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tesla și a ajuns la o înțelegere pentru 20 de milioane de dolari.

În timpul procesului de trei săptămâni, Musk a susținut că a crezut că a avut un angajament verbal din partea fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite pentru tranzacție.

Dacă juriul din San Francisco l-ar fi găsit vinovat pe Musk, acesta ar fi putut fi obligat să plătească daune de miliarde de dolari. Cei 9 jurați au avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a ajunge la un verdict, vineri după-amiază.

Elon Musk a solicitat ca procesul să fie mutat în Texas, unde se află sediul Tesla, argumentând că nu ar avea parte de un proces corect în San Francisco.

„Slavă Domnului, înțelepciunea poporului a prevalat! Apreciez profund faptul că juriul a constatat în unanimitate nevinovăția în cazul Tesla", a  scris acesta pe platforma socială, cumpărată de el pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022. 

 

×
Subiecte în articol: elon musk frauda tesla nevinovat