x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk a luat piuitul lui Twitter

Elon Musk a luat piuitul lui Twitter

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   09:00
Elon Musk a luat piuitul lui Twitter

Twitter și-a schimbat marca și logo-ul: un X alb pe fundal negru a înlocuit pasărea albastră pe versiunea desktop a rețelei de socializare, deși încă nu a apărut și pe aplicația mobilă.

„Tweeturile” vor fi și ele înlocuite, potrivit proprietarului Twitter, Elon Musk, iar postările se vor numi „x’s”.

Musk are de multă vreme o fascinație pentru litera X și nimeni nu știe de ce. Una dintre primele sale afaceri, din 1999, a fost cunoscută sub numele de X.com și era o platformă bancară online.

Primul copil al lui Elon Musk se numește X Æ A-12.

Musk este, de asemenea, directorul executiv al SpaceX, compania aerospațială comercială americană fondată în 2002.

Miliardarul și-a lansat recent și mult așteptatul său start-up de inteligență artificială - xAI - în încercarea de a construi o alternativă la ChatGPT.

 

Enervant și riscant

 

Comentatorul de afaceri Justin Urquhart Stewart a spus că „baza loială, dar îmbătrânită” a Twitter nu admiră schimbările. „Generațiile mai tinere au trecut la alte aplicații, iar Twitter pare puțin demodat. Elon Musk trebuie să fie atent, deoarece aproape că începi de la zero cu un public mai în vârstă, deteriorând între timp marca originală”, a spus el. 

 

Rebrandingul foarte rapid al Twitter poate cauza, de asemenea, unele probleme de securitate. „Un rebrand este oportunitatea perfectă de a trimite e-mailuri de phishing care le solicită utilizatorilor să se conecteze printr-o nouă adresă URL de la un link din acel e-mail – dar, desigur, acel link nu ar fi autentic și acolo ar putea fi păcăliți oamenii să-și trimită informațiile de logare”, a spus Jake Moore, consilier cibernetic de securitate.

 

×
Subiecte în articol: elon musk Twitter logo