x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emigranţii, la psiholog

Emigranţii, la psiholog

de Carmen Plesa    |    05 Oct 2007   •   00:00
Emigranţii, la psiholog
Sursa foto: ALEX MICSIK/

Pornind de la problema violenţei crescute de care dau dovadă imigranţii romăni in Italia, ministrul Adrian Cioroianu a apreciat ieri că Ministerul de Externe ar putea ajunge la un moment in care va trebui să angajeze psihologi sau sociologi.Pornind de la problema violenţei crescute de care dau dovadă imigranţii romăni in Italia, ministrul Adrian Cioroianu a apreciat ieri că Ministerul de Externe ar putea ajunge la un moment in care va trebui să angajeze psihologi sau sociologi.

Problema romănilor care comit infracţiuni in Italia şi in alte state europene este o preocupare pentru Ministerul Afacerilor Externe, dar administraţia romănă nu are posibilitatea să prevină cumva intrarea pe teritoriul comunitar a acestei categorii de emigranţi.


VARIANTE. "Nu suntem in măsură să dăm un diagnostic pentru creşterea violenţei (romănilor din Italia - n.r.)", a declarat ieri Cioroianu, adăugănd că este vorba despre o problemă la care trebuie să lucreze mai degrabă sociologi şi psihologi decăt diplomaţi. Cioroianu a precizat insă că nu şi-ar dori pe lăngă ambasade psihologi sau sociologi, pentru că acest lucru ar arăta că situaţia este scăpată de sub control şi că romănii au o problemă strict particulară: pentru că sunt romăni se comportă intr-un anumit fel, drept pentru care ambasada Romăniei trebuie să aibă o componentă de doctori şi de terapeuţi.

Violenţa de care dau dovadă romănii in Italia a fost pusă de ministru şi pe seama stresului suplimentar in care acei oameni se află, pentru că işi lasă familiile in ţară.

Cioroianu a citat ieri un raport al Poliţiei italiene din luna iunie, potrivit căruia romănii erau fruntaşi la: omucideri voluntare, violenţe sexuale, furturi auto, furturi din locuinţe, furturi calificate, jafuri din magazine şi extorsiuni.

Presa italienă duce o campanie dură indreptată impotriva romănilor din Italia, care i-a afectat pe romănii cinsitiţi care locuiesc şi muncesc in Peninsulă. Şeful dipomaţiei romăne a atras atenţia că o campanie similară ar putea izbucni din clipă in clipă şi in Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: externe