x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron a atacat naționalismul și izolaționismul în fața Congresului SUA

Emmanuel Macron a atacat naționalismul și izolaționismul în fața Congresului SUA

25 Apr 2018   •   19:14
Emmanuel Macron a atacat naționalismul și izolaționismul în fața Congresului SUA

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a folosit discursul din fața Congresului SUA pentru a denunța naționalismul și izolaționismul, scrie BBC. Emmanuel Macron a afirmat că astfel de politici sunt o amenințare pentru prosperitatea globală.

Președintele Franței a declarat că SUA a inventat multilateralismul, iar acum trebuie să-l reinventeze pentru a creea o nouă ordine mondială în secolul 21.

„Să ne scriem noi înșine istoria, să scriem viitorul pe care-l vrem. Trebuie să ne structurăm răspunsurile față de provocările mondiale cu care ne confruntăm”, a spus președintele francez în ultima zi a vizitei sale de stat în SUA.

„Dacă nu acționăm în comunitatea mondială, sunt convins că instituții internaționale ca ONU, NATO nu vor mai fi în măsură să-și exercite influența stabilizatoare”, a mai spus acesta.

Emmanuel Macron a legat o strânsă relație cu Donald Trump, fiind primul lider străin căruia i-a fost permisă o vizită de stat în SUA. Cu toate acestea, comentariile lui Macron legate de izolaționism, de care Donald Trump a fost acuzat în mai multe rânduri, de evitarea războielor comerciale și de protejarea mediului demonstrează că perechea nu este pe aceeași lungime de undă în legătură cu toate subiectele.

 

×