x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron cere revizuirea „în profunzime” a regulilor care guvernează Spațiul Schengen

Emmanuel Macron cere revizuirea „în profunzime” a regulilor care guvernează Spațiul Schengen

05 Noi 2020   •   16:20
Emmanuel Macron cere revizuirea „în profunzime” a regulilor care guvernează Spațiul Schengen

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut, miercuri, revizuirea „în profunzime” a regulilor care guvernează Spațiul Schengen, în contextul atacurilor teroriste din ultima vreme.

„În acest sens, voi face primele propuneri Consiliului European”, a spus Macron, notează AFP. Acesta a mai menționat că propunerile sunt pentru a „regândi organizarea” Spațiului Schengen și pentru a „intensifica protecția noastră comunp a granițelor cu o adevărată poliție de securitate la granițele externe”.

Această revizuire trebuie să facă Spațiul Schengen "mai coerent", pentru a "apăra mai bine granițele sale comune", pentru a "articula mai bine" imperativele privind responsabilitatea apărării frontierelor și pentru ca "sarcina să nu fie doar a țărilor de primă intrare".

Mai mult, Macron a pledat pentru „intensificarea” luptei împotriva imigrației clandestine și a rețelelor de traficanți „care, din ce în ce mai mult, sunt legate de rețelele teroriste”. Acesta a anunțat dublarea forțelor care controlează granițele Hexagonului, de la 2.400 la 4.800, pentru a lupta împotriva amenințării teroriste, a traficului și a imigrației ilegale.

×
Subiecte în articol: spatiul schengen emmanuel macron