x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron salută rolul companiilor franceze şi le cere să se implice mai mult în reconstrucţia Ucrainei

Macron salută rolul companiilor franceze şi le cere să se implice mai mult în reconstrucţia Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   22:00
Macron salută rolul companiilor franceze şi le cere să se implice mai mult în reconstrucţia Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat, marţi, rolul companiilor franceze în Ucraina, dar le-a cerut eforturi suplimentare pentru reconstrucţia ţării, informează cotidianul Le Monde.

"Companiile franceze trebuie să facă mai mult pentru reconstrucţia Ucrainei, fără a aştepta sfârşitul războiului", a afirmat Emmanuel Macron.

"Din punctul meu de vedere, mobilizarea firmelor franceze este crucială", a subliniat Emmanuel Macron, prezent la Ministerul Economiei de la Paris, subliniind că aproximativ 700 de companii franceze au răspuns favorabil apelurilor lansate la Conferinţa internaţională de la Paris.

Preşedintele Franţei a precizat că au fost semnate contracte de reconstrucţie în valoare de 100 de milioane de euro la acest eveniment.

Conferinţa pe tema Rezilienţei şi Reconstrucţiei Ucrainei, organizată marţi la Paris, a generat angajamente internaţionale de aproape un miliard de euro pentru asistenţă umanitară destinată poporului ucrainean pe durata iernii, a anunţat ministrul francez de Externe, Catherine Colonna.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron ucraina