x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron transmite condoleanţe după moartea unui jurnalist francez în Ucraina

Emmanuel Macron transmite condoleanţe după moartea unui jurnalist francez în Ucraina

30 Mai 2022   •   23:05
Emmanuel Macron transmite condoleanţe după moartea unui jurnalist francez în Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis condoleanţe, luni după-amiază, pentru moartea, în Ucraina, a jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, de la postul BFMTV.

"Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Aflat la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forţaţi să fugă pentru a scăpa de bombele ruse, a fost lovit mortal", a declarat Emmanuel Macron, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Împărtăşesc durerea familiei, a apropiaţilor şi a colegilor lui Frédéric Leclerc-Imhoff şi transmit condoleanţe. Celor care asigură în teatrele de operaţiuni misiunea dificilă de a informa, vreau să le reafirm susţinerea necondiţionată a Franţei", a subliniat Emmanuel Macron.

Jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff, corespondent al postului BFMTV, a fost ucis luni în urma unui atac cu obuze produs în apropierea oraşului Severodoneţk (regiunea Lugansk), unde armata rusă a lansat un asalt intens. Un alt jurnalist francez, Maxime Brandstaetter, a fost rănit în atacul atribuit armatei ruse şi a fost transferat în Dnipro. Traducătoarea ucraineană care îi însoţea nu a fost rănită în atac, conform cotidianului Le Parisien.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron