x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron cere consolidarea apărării Europei şi vrea soluţii pentru gestionarea relaţiilor cu Rusia

Macron cere consolidarea apărării Europei şi vrea soluţii pentru gestionarea relaţiilor cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   22:45
Macron cere consolidarea apărării Europei şi vrea soluţii pentru gestionarea relaţiilor cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut, miercuri, consolidarea apărării Uniunii Europene, în mod complementar cu NATO, prin dezvoltarea de capacităţi militare eficiente şi prin achiziţii de armament european, pledând şi pentru gestionarea relaţiilor cu Rusia.

"Pilonul european în cadrul NATO rămâne indispensabil pentru a fi credibili. Europenii trebuie să se doteze cu sisteme pentru atacuri în profunzime şi să achiziţioneze arme europene", a afirmat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Monde.

"Noi, europenii, trebuie să avem propriile capacităţi pentru a ne apăra şi a gestiona relaţiile cu vecinii. Geografia noastră nu se va schimba, Rusia va rămâne Rusia, cu aceleaşi frontiere, trebuie să construim un spaţiu care să ne permită să coabităm în mod mai paşnic, fără naivitate, cu Rusia de mâine", a precizat Macron.

Preşedintele Franţei a notat că invazia militară rusă în Ucraina "a trezit Alianţa Nord-Atlantică", pe care el o considera în 2019 ca fiind în "moarte cerebrală".

"Acum, trebuie să ajutăm Ucraina prin toate mijloacele pentru a efectua o contraofensivă eficientă", a insistat liderul de la Paris.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron ue nato Rusia