x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron va vizita săptămâna aceasta trupele franceze desfăşurate în Mali

Emmanuel Macron va vizita săptămâna aceasta trupele franceze desfăşurate în Mali

15 Mai 2017   •   21:50
Emmanuel Macron va vizita săptămâna aceasta trupele franceze desfăşurate în Mali

Noul preşedinte francez, Emmanuel Macron, va vizita joi sau vineri trupele franceze desfăşurate în Mali, relatează agenţia France Presse, care a primit luni această informaţie din anturajul liderului de la Elysee. 

De altfel, Macron a anunţat la scurt timp după câştigarea alegerilor prezidenţiale că după prima sa vizită externă, ce se desfăşoară luni seară la Berlin, va vizita şi trupele franceze angajate în operaţiuni militare. 
După ce Francois Hollande i-a predat duminică oficial atribuţiile de preşedinte, Emmanuel Macron s-a deplasat la spitalul militar Percy-a-Clamart, unde sunt îngrijiţi soldaţii francezi răniţi în teatrele de operaţiuni. 
Armata franceză a desfăşurat circa 4.000 de soldaţi în cadrul misiunii Barkhane în cinci ţări din regiunea Sahel, respectiv Mali, Niger, Burkina Faso, Ciad şi Mauritania, pentru combaterea grupărilor jihadiste care sunt foarte active în această parte a Africii. 
Jihadiştii au fost în mare parte alungaţi din partea de nord a statului Mali în urma intervenţiei armatei franceze în anul 2013, în cadrul misiunii Serval. Însă zone întinse ale acestei ţări încă nu se află sub controlul autorităţilor de la Bamako şi nici sub cel al trupelor franceze ori ale ONU. Aceste trupe sunt adesea vizate de atacuri, în pofida semnării în anul 2015 a unui acord de pace care ar fi trebuit să conducă la izolarea jihadiştilor.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Macron mali