x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epava unei nave din 1800, descoperită în Golful Mexic

Epava unei nave din 1800, descoperită în Golful Mexic

18 Mai 2012   •   13:38
Epava unei nave din 1800, descoperită în Golful Mexic

O echipa de cercetatori care explora viata marina din Golful Mexic a scos la lumina epava unei nave veche de 200 de ani. Printre ramasitele epavei au fost gasite mai multe obiecte care dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea, scrie Huffington Post. Tunurile ori muschetele sau ceramica, toate au fost vazute de oamenii de stiinta prin intermediul unui robot special, care a fost coborat in adancuri pentru a filma descoperirea.

Nava, construita in mare parte din lemn, a fost localizata la o adancime de peste 1.200 de metri adancime, cu ajutorul unor instrumente performante pentru cartografiere.

Cercetatorii au inceput sa studieze adancurile din Golful Mexic in luna martie si, timp de 56 de zile, robotul Micul Hercules s-a scufundat de mai multe ori pentru a le oferi acestora sansa de a vedea ce anume se ascunde pe fundul oceanului. Nu mica le-a fost mirarea atunci cand au dat peste epava unei nave vechi de peste doua sute de ani.

Arheologii marini din cadrul institutului american au precizat ca nava este una dintre putinele care mai exista in lume si a doua de acest tip descoperita in Golful Mexic.

Prin intermediul imaginilor suprinse de robot, specialistii au estimat ca vaporul a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea, iar la bord au fost descoperite alte artefacte ce confirma ipoteza: placi ceramice, care erau populare la inceputul anilor 1800, sticle si bucati de mobilier, instrumente ce servau navigatiei si armament. Acum, toate servesc drept adapost pestilor si sunt acoperite cu un strat gros de vegetatie marina.

×