x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli.

Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli.

31 Mai 2011   •   13:51
Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli.

Castravetii spanioli nu sunt vinovati de izbucnirea epidemiei cauzate de bacteria E.coli, care a facut pana acum 15 morti, producand totodata imbolnavirea a peste 1.400 de persoane in Germania, a informat astazi sefa Departamentului de sanatate publica din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks.

Intr-un material publicat de ziarul "Hamburger Abendblatt", ministrul sustine ca al doilea set de analize efectuate in laborator a demonstrat ca tipul de bacterie descoperit in castravetii spanioli nu coincide cu cel gasit in coprocultura pacientilor, transmite EFE, citata de Agerpres.

Prufer-Storks sustine ca analizele demonstreaza clar faptul ca bacteria O104, identificata in coprocultura pacientilor examinati, si care este foarte agresiva si rezistenta la antibiotice, nu este de fapt cea detectata in castravetii spanioli vanduti in piata centrala din Hamburg.

Departamentul de sanatate publica din Hamburg a recoltat probe din salata, rosiile si castravetii vanduti in pietele, magazinele si restaurantele din oras, incercand sa gaseasca sursa imbolnavirilor, un element esential pentru controlarea epidemiei.

×