x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Epidemia de E-coli a izbucnit din seminţele germinate.

Epidemia de E-coli a izbucnit din seminţele germinate.

de Sînziana Stancu    |    10 Iun 2011   •   11:19

Autoritatile germane au confirmat astazi (vineri, n.r.), dupa noi teste de laborator, ca sursa cea mai probabila a infectiei cu E-coli, care a facut pana acum 30 de morti, intre care 29 in Germania si unul in Suedia, au fost semintele germinate consumate de clienti in diferite restaurante atat din Germania, cat si din alte tari. “Sunt semintele germinate. Persoanele care au consumat seminte germinate sunt de noua ori mai expuse decat celelalte riscului imbolnavirii de diaree hemoragica', a declarat Reinhard Burger, seful institutului Robert Koch, unde s-a facut o mare parte din testari pe castravetii suspectati de a fi fost contaminati cu bacteria ucigasa, informeaza AFP.

De la declansarea epidemiei, la inceputul acestei luni, expertii federali germani care au actionat imediat pentru a depista sursa de contaminare, au facut analize pe aproximativ o mie de esantioane de asemenea germeni de seminte. Nici una dintre analize nu a iesit “pozitiva', dar studiile epidemiologice si anchetele care au mers pe urma cazurilor de imbolnavire au permis identificarea, fara indoiala, a semintelor germinate ca fiind sursa epidemiei, au mai explicat autoritatile germane.

“Este foarte satisfacator sa va prezentam aceasta descoperire astazi si de a fi in masura sa izolam cauza si sursa contaminarii', a mai spus Burger. Ancheta s-a concentrat initial pe o ferma de produse bio din landul Saxonia Inferioara, care a fost inchisa saptamana trecuta. Specialistii au mai descoperit si ca bacteria ucigasa este o versiune mutanta de E-coli, extrem de agresiva.

×