x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan a plecat de la ceremonia funerară a lui Muhammad Ali, vexat de organizatori

Erdogan a plecat de la ceremonia funerară a lui Muhammad Ali, vexat de organizatori

10 Iun 2016   •   16:57
Erdogan a plecat de la ceremonia funerară a lui Muhammad Ali, vexat de organizatori

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care urma să asiste vineri la funeraliile fostului mare campion de box Muhammad Ali, a decis să-şi scurteze vizita la Louisville, statul american Kentucky, fiind vexat de primirea pe care i-au rezervat-o organizatorii, potrivit mass-media din Turcia, informează AFP şi Reuters.

Erdogan nu va mai lua parte la a doua zi a ceremoniilor de comemorare a lui Muhammad Ali, după ce i s-a refuzat să ia cuvântul.

Preşedintele turc, însoţit printre alţii de ginerele său, Berat Albayrak, care este şi ministru al energiei, a asistat joi la priveghi, după care a decis brusc să-şi scurteze şederea, prevăzută iniţial până vineri seara.

Potrivit cotidianului Hurriyet Daily News, care citează surse de la cabinetul prezidenţial, şeful statului ar fi fost vexat în special de faptul că i s-a refuzat să depună pe sicriul lui Muhammad Ali o bucată de stofă neagră ornată cu versete din Coran, care acoperă Kaaba, construcţia în formă de cub din centrul marii moschei de la Mecca.

De altfel, gărzile preşedintelui turc şi agenţi ai Secret Service american ar fi avut un diferend pe marginea funeraliilor, au relatat cotidianul şi agenţia de presă Dogan.

Muhammad Ali este adulat în întreaga lume islamică pentru convertirea sa la credinţa musulmană în 1964.

Deplasarea lui Erdogan la Louisville a provocat o controversă în Turcia, unde în această săptămână au avut loc două atentate revendicate de rebelii kurzi, soldate cu 17 victime.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd. AGERPRES

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan