x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan derapează dând exemplu regimul lui Adolf HItler

Erdogan derapează dând exemplu regimul lui Adolf HItler

02 Ian 2016   •   15:27
Erdogan derapează dând exemplu regimul lui Adolf HItler

Preşedintele islamo-conservator turc, Recep Tayyip Erdogan, a amintit de Germania nazistă din timpul lui Adolf Hitler referindu-se la un sistem prezidenţial puternic pe care doreşte să-l instaureze în Turcia, a informat vineri presa turcă, transmite AFP.

"Într-un sistem unitar (precum Turcia), un sistem prezidenţial poate să existe la fel de bine. În prezent sunt exemple în lume, la fel cum sunt exemple şi în istorie. Vedeţi exemplul Germaniei lui Hitler", a declarat preşedintele turc joi seara în faţa jurnaliştilor, la întoarcerea dintr-o vizită de lucru în Arabia Saudită.

Erdogan, care se află la conducerea Turciei din 2002, mai întâi ca prim-ministru şi apoi din 2014 ca preşedinte, doreşte să modifice constituţia ţării în aşa fel încât rolul preşedintelui să nu mai fie doar unul simbolic, ci să aibă puteri extinse, la fel ca în Statele Unite, Rusia sau Franţa.

Preşedintele Turciei a spus că intenţionează ca în 2016 să mobilizeze societatea turcă pentru o dezbatere în scopul de a ajunge la un consens social în această privinţă.

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan