x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan: Raspunsul Occidentului la criza refugiatilor-CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII. Care e pozitia Romaniei?

Erdogan: Raspunsul Occidentului la criza refugiatilor-CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII. Care e pozitia Romaniei?

de Dan Constantin    |    21 Iun 2015   •   23:46
Erdogan: Raspunsul Occidentului la criza refugiatilor-CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII. Care e pozitia Romaniei?
Sursa foto: Regep ERDOGAN

Turcia se confrunta cu un val uriasde refugiati in urma conflictelor din zona, in primul rand din cauza conflictului armat din Siria. Presedintele Regep Erdogan a criticat tarile occidentale pentru raspunsul lor la criza refugiatilor la nivel mondial descriind-o la o adunare publica la Istambul ca ''o crima impotriva umanitatii''.

Publicatia Hurriyetdailynews.com relateaza ca Erdogan a facut o aluzie si la reactia UE spunand: nu am actionat similar celor care spun 'lasa-i sa moara in Marea Egee si Marea Mediterana''.

Turcia a deschis granita cu Siria (900 de km) pentru refugiati adapostind 2 milioane de persoane, dintre care 1,7 milioane sirieni. Erdogan a spus ca Turcia a cheltuit 6 miliarde dolari pentru refugiati, ajutorul international fiind de 300 milioane dolari. Europa nu are mai mult de 200 de mii de refugiati, a mai adaugat Erdogan.

Consiliul European din 25-26 iunie va lua o decizie in privinta cotelor de refugiati admisi in UE, multe tari membre respingand insa nivelurile propuse. Italia a amenintat ca va da vize Schengen refugiatilor daca UE nu ia masuri de preluare a acestora.

Presedintele klaus iohannis a declarat ca va face publica pozitia Romaniei si va anunta cota de refugiati admisa. Pana acum acest anunt nu a fost facut de nici o autoritate romaneasca.

×
Subiecte în articol: recep erdogan occident