x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan și Putin, discuție telefonică despre relațiile bilaterale și despre războiul din Ucraina

Erdogan și Putin, discuție telefonică despre relațiile bilaterale și despre războiul din Ucraina

07 Oct 2022   •   12:59
Erdogan și Putin, discuție telefonică despre relațiile bilaterale și despre războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a anunțat că a avut o discuție telefonică despre relațiile bilaterale și despre războiul din Ucraina cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Președintele turc Recep Erdogan a vorbit la telefon cu omologul rus Vladimir Putin despre îmbunătățirea legăturilor bilaterale și a reiterat disponibilitatea Ankarei de a se implica pentru a rezolva pașnic războiul din Ucraina, a declarat vineri biroul lui Erdogan.

Ultimele evoluții din Ucraina, pe care Rusia a invadat-o la începutul acestui an, au fost, de asemenea, discutate în cadrul convorbirii, potrivit turcilor.

Turcia, membră NATO, are relații strânse atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și a încercat să echilibreze legăturile în timpul războiului. Turcia a respins sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, a criticat în același timp invazia rusă și a furnizat Kievului drone.

Împreună cu Națiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

Relațiile Turciei cu Rusia sunt complexe, cele două țări cooperând îndeaproape în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, dar fiind în același timp în dezacord cu privire la Siria, Libia și Azerbaidjan.

(sursa: Mediafax)

×