x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erupţie vulcanică în Nicaragua. Autorităţile au evacuat 3.000 de persoane

Erupţie vulcanică în Nicaragua. Autorităţile au evacuat 3.000 de persoane

09 Sep 2012   •   08:10
Erupţie vulcanică în Nicaragua. Autorităţile au evacuat 3.000 de persoane

Vulcanul San Cristobal, din nord-vestul statului Nicaragua, a intrat in activitate sambata, dupa trei explozii puternice, insotite de eruptii de cenusa, iar autoritatile au ordonat evacuarea a 3.000 de persoane.

Televiziunea locala a prezentat imagini cu o coloana de fum si cenusa ridicandu-se din conul vulcanului, care are 1.745 de metri inaltime, fiind cel mai inalt si activi din Nicaragua.

Conform bbc.co.uk, norul de cenusa vulcanica a ajuns la 4.000 de metri inaltime, insa nu au fost semnalate perturbari ale traficului aerian in zona.

Un oficial local din cadrul Sistemului national de preventie si gestionare a catastrofelor, Guillermo Gonzalez, a anuntat ca circa 3.000 de locuitori ai mai multor comunitati indiene au fost evacuati din zonele in care rafalele de vant ar putea aduce gaz rezultat in urma eruptiei vulcanului, situat la 135 de kilometri nord-vest de capitala Managua.

Numarul persoanelor evacuate ar putea ajunge la 20.000, in cazul in care activitatea seismica va deveni si mai puternica.

×
Subiecte în articol: eruptie vulcanica nicaragua