x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Este pentru prima dată în viaţa mea când văd asta!". Ce s-a întâmplat azi în Egipt şi ce spun specialiştii (VIDEO)

"Este pentru prima dată în viaţa mea când văd asta!". Ce s-a întâmplat azi în Egipt şi ce spun specialiştii (VIDEO)

13 Dec 2013   •   15:25
"Este pentru prima dată în viaţa mea când văd asta!". Ce s-a întâmplat azi în Egipt şi ce spun specialiştii (VIDEO)

Mai multe regiuni din Egipt, inclusiv periferia capitalei Cairo, erau acoperite vineri cu un strat de zăpadă, pentru prima dată după foarte mulți ani, potrivit unui responsabil al Centrului egiptean de meteorologie, relatează AFP, potrivit Agerpres.  "Este pentru prima dată, după foarte mulți ani", când lumea vede zăpadă în regiunea Cairo, a declarat Ali Abdelazim, de la Direcția generală de meteorologie.

În Medinati, un nou oraș la nord-est de capitala Cairo, un locuitor a povestit pentru AFP că a fost trezit de un zgomot neobișnuit. "La ora șase dimineața, am auzit cum se izbeau fulgii de zăpadă de geamurile mele", a povestit el agenției prin telefon. "Afară, am văzut că grădina mea era albă. Este pentru prima dată din viața mea când văd aceasta", a adăugat Karim Kheirat.

Și în alte suburbii ale capitalei egiptene a nins, dar într-o mai mică măsură, au povestit locuitorii. În peninsula Sinai, un strat gros de mai mulți centimetri de zăpadă acoperea regiunea muntoasă Sf. Ecaterina după un viscol, fenomen care n-a mai avut loc de decenii.



În Rass El-Bar, pe coasta mediteraneană, grădinile, străzile și casele erau acoperite cu o mantie albă după ninsori puternice, declara Rania Al-Moubachir, care a afirmat pentru AFP prin telefon că "vede aceasta pentru prima dată în viața sa".

Ninsori ușoare au fost, de asemenea, semnalate la Alexandria, al doilea oraș ca mărime al țării, situat în nord. Autoritățile au anunțat închiderea, pentru a treia zi consecutiv, a portului din cauza vremii nefavorabile și a vântului puternic.

×
Subiecte în articol: Egipt zăpadă zapada egipt cairo