x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este SINGURUL COPIL DIN LUME care are această boală! Cu ce a fost diagnosticată o fetiţă de 7 ani din Ţara Galilor

Este SINGURUL COPIL DIN LUME care are această boală! Cu ce a fost diagnosticată o fetiţă de 7 ani din Ţara Galilor

30 Iul 2013   •   12:32
Este SINGURUL COPIL DIN LUME care are această boală! Cu ce a fost diagnosticată o fetiţă de 7 ani din Ţara Galilor

O fetiţă din Ţara Galilor a devenit primul copil din lume diagnosticat cu două tipuri de leucemie. La numai 7 ani, micuţa Lauryn Robinson suferă de leucemie limfatică acută şi de limfomul non-Hodgkin, potrivit Daily Mail.

Medicii care o tratează pe fetiţă trebuie să fie foarte atenţi în administrarea tratementului, mai ales că nu s-au mai confruntat până acum cu un astfel de caz.

"Nu auzisem niciodata despre dublă leucemie. Boala fiicei mele este atât de rară încât medicii sunt depăşiţi de situaţie. Ei se consultă la fiecare cu experţi din lumea întreagă pentru că nu au mai văzut aşa ceva la un copil până acum", a spus mama fetiţei.

Până în luna martie a acestui an, Lauryn nu a avut nicio problemă de sănătate, însă părinţii ei au decis îi facă analize după ce au observat că faţa fiicei lor a început să se umfle.

În urma testelor, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie limfatică acută, boală ce afectează sute de copii în fiecare an.

Însă chimioterapia nu i-a făcut bine fetiţei şi, după un alt set de analize, medicii au descoperit că micuţa suferă şi de limfomul non-Hodgkin.

Părinţii sunt în permanenţă alături de fiica lor. Ei se roagă ca un donator de măduvă compatibil să apară cât mai curand. Este singura şansă pentru ca fata să se simtă mai bine şi să învingă cumplita boală.

"Ne zambeste in fiecare zi, si tot in fiecare zi ne intreaba cand va putea merge la scoala. Speram, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa apara un donator si pentru fiica noastra. E mult prea tanara pentru un astfel de destin", a mai spus mama lui Lauryn.

×