x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evacuarea celor 51 de români din Fâșia Gaza, în impas: punctul de frontieră Rafah a fost închis

Evacuarea celor 51 de români din Fâșia Gaza, în impas: punctul de frontieră Rafah a fost închis

de Redacția Jurnalul    |    08 Noi 2023   •   17:45
Evacuarea celor 51 de români din Fâșia Gaza, în impas: punctul de frontieră Rafah a fost închis
Sursa foto: Hepta

Punctul de frontieră Rafah, pe unde ar fi trebuit să fie evacuați cei 51 de cetățeni români și familiile lor, a fost închis, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE), marți seara.

Potrivit MAE, la acest moment, potrivit informațiilor din teren, punctul de frontieră Rafah a fost închis pentru tranzitul persoanelor. Prin acest punct de frontieră ar fi trebuit să fie evacuați din Fâșia Gaza 51 de cetățeni români și membri de familie, care primiseră acordul autorităților israeliene și egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah.

Astfel, evacuarea grupului va fi posibilă la o dată ulterioară, după redeschiderea punctului de trecere Rafah.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rafah fasia gaza evacuare