x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare, furt și „moarte suspectă”, la grădina zoologică din Dallas

Evadare, furt și „moarte suspectă”, la grădina zoologică din Dallas

01 Feb 2023   •   06:30
Evadare, furt și „moarte suspectă”, la grădina zoologică din Dallas

Grădina zoologică din Dallas trece printr-o perioadă proastă: un leopard a evadat, un vultur a murit, cușca unor maimuțe a fost vandalizată, iar două astfel de specimene au fost furate - toate acestea întâmplându-se în numai câteva zile.

Prima dată, un leopard a ieșit din zona sa printr-o gaură tăiată în gard. Ulterior, acesta a fost găsit și recuperat. Săptămâna trecută, un vultur dintr-o specie pe cale de dispariție a fost găsit mort în incinta sa, având o „rană neobișnuită”. Moartea sa a fost considerată „foarte suspectă”.

Angajații au găsit tăieturi și pe gardul adăpostului pentru maimuțe langur. Totuși, nicio maimuță nu a evadat. La începutul acestei săptămâni însă, îngrijitorii au constatat că două maimuțe lipseau din cușcă, iar poliția a stabilit că cineva a tăiat gardul și a luat animalele.

Până în prezent nu au fost făcute arestări, iar poliția din Dallas a refuzat să spună dacă aceste cazuri sunt legate între ele.

De când au început incidentele, reprezentanții grădinii zoologice au montat noi camere de supraveghere și au sporit patrulele de securitate pe timp de noapte.

Grădina zoologică se întinde pe o suprafață de 43 de hectare și adăpostește peste 2.000 de animale, fiind cea mai veche și cea mai mare din Texas.

×