x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eveniment unic! Un muzeu din Germania dezvăluie publicului faţa unei mumii fără a-i scoate bandajele

Eveniment unic! Un muzeu din Germania dezvăluie publicului faţa unei mumii fără a-i scoate bandajele

27 Oct 2017   •   21:30
Eveniment unic! Un muzeu din Germania dezvăluie publicului faţa unei mumii fără a-i scoate bandajele

Vizitatorii unei expoziţii organizate de Centrul expoziţional Lokschuppen din oraşul german Rosenheim (sud-estul Germaniei) pot privi faţa unei mumii cu o vechime de 2.400 de ani, fără ca acesteia să îi fie scoase bandajele, informează DPA.

O cercetătoare de la Universitatea din Freiburg, Ursula Wittwer-Backofen, a reconstruit digital capul mumiei - fără a îndepărta bandajele care îl acopereau.

Vizitatorii pot vedea astfel o femeie cu părul negru şi ochi întunecaţi, de culoare gri, buzele subţiri şi o faţă brăzdată de riduri fine.

"Sunt foarte mulţumit de rezultate", a declarat vineri Olive Gauert, un cercetător specializat în mumii de la Roemer und Pelizaeus-Museum din Hildesheim - partener la această expoziţie - în timpul unei prezentări organizată pentru presă.

Reconstrucţia facială a fost realizată cu ajutorul unei scanări CT de înaltă rezoluţie, care a furnizat datele în format 3D pentru prelucrarea ulterioară cu ajutorul computerului.

Femeia, pe nume Ta-Cheru, era stăpâna unei case din vecinătatea oraşului Luxor de azi. Ta-Cheru avea la momentul morţii peste 60 de ani şi doar cinci dinţi în gură.

"Era o femeie de rang înalt, iar discurile sale intervertebrale păreau ale unei femei de 40 de ani", a dezvăluit Gauert.

Expoziţia, dedicată vieţii faraonilor, va fi deschisă publicului până la data de 17 decembrie.AGERPRES

×