x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ex-consoarta lui Nelson Mandela, supărată pe filmul vieţii ei

Ex-consoarta lui Nelson Mandela, supărată pe filmul vieţii ei

de Sînziana Stancu    |    26 Ian 2010   •   00:00

Winnie Mandikizela-Mandela, fosta soţie a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, liderul sud-african Nelson Mandela, s-a declarat "extrem de îngrijorată" din cauza unui film biografic, în care rolul ei este interpretat de actriţa americană Jennifer Hudson, informează AFP.



Avocaţii lui Winnie vor să-i dea în judecată pe producătorii filmului intitulat "Winnie", studiourile IronwoodFilms, pentru că nu i-au cerut acordul şi nici nu s-au consultat cu ea asupra faptelor prezentate în această producţie, ce va fi regizată de sud-africanul Darrell J.Roodt. "Este greu de înţeles cum un film ce poartă numele unei persoane care nu a fost niciodată consultată, ar putea fi corect sau ar putea să prezinte povestea completă a vieţii acestei persoane", scrie cotidianul The Star, care a publicat fragmente din scrisoarea adresată studiorilor IronwoodFilms, de unul dintre avocaţii lui Winnie, Bowman Gilfillan.

MILITANTĂ PERVERTITĂ
Filmul prezintă povestea controversatei vieţi a fostei soţii a preşedintelui sud-african Nelson Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului, care a obţinut mandatul de şef al statului după primele alegeri democratice din Africa de Sud, în 1994, devenind totodată şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud. Timp de 27 de ani, începând din 1964, Nelson Mandela a stat în închisoare, fiind condamnat iniţial la detenţie pe viaţă pentru convingerile lui. Winnie a intrat şi ea în lupta împotriva şi regimului discriminatoriu, în anii '80, dar cu timpul s-a înconjurat de persoane care au făcut multe abuzuri şi nedreptăţi, pentru care a plătit şi ea cu închisoarea. Winnie şi Nelson s-au separat în 1992 şi au divorţat în 1996.

×
Subiecte în articol: externe