x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EX-ŞEFUL NASDAQ/Madoff a încercat să ascundă bijuterii de un milion de dolari

EX-ŞEFUL NASDAQ/Madoff a încercat să ascundă bijuterii de un milion de dolari

09 Ian 2009   •   00:00

Fostul preşedinte al Nasdaq Bernard Madoff, acuzat de fraudă financiară de proporţii, a încercat să ascundă bijuterii, în special ceasuri cu diamante, încălcând astfel condiţiile eliberării sale pe cauţiune, a relatat AFP.

Parchetul din New York a cerut încarcerarea lui Madoff, afirmând că acesta a încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune ascunzând bijuterii, în condiţiile în care averea sa este îngheţată. Madoff reprezintă “un pericol pentru societate”. Biroul judecătorului Ronald Ellis a declarat că decizia de încarcerare sau nu a lui Madoff va fi anunţată vineri sau luni. Potrivit documentelor, Madoff a trimis un pachet conţinând 13 ceasuri, un colier cu diamante, un inel cu smarald şi două perechi de butoni, a căror valoare totală ar putea depăşi un milion de dolari. El a mai trimis membrilor familiei sale un ceas Cartier şi unul Tiffany, ambele cu diamante, patru broşe cu diamante şi alte bijuterii. Toate aceste obiecte au fost recuperate. Ele au fost expediate de Madoff şi soţia sa Ruth fiilor lor, fratelui lui Madoff şi unui cuplu din Florida, relata Wall Street Journal.

Bernard Madoff (70 de ani) a fost arestat la 11 decembrie şi acuzat de fraudă “piramidală” în valoare de circa 50 de miliarde de dolari, care a provocat pierderea averilor unor bănci, persoane particulare, universităţi sau organizaţii evreieşti de caritate. El a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de zece milioane de dolari, garantată în special prin apartamentul său din Mahattan, unde este consemnat la domiciliu. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe madoff