x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exercițiu naval Rusia-ASEAN

Exercițiu naval Rusia-ASEAN

05 Dec 2021   •   21:30
Exercițiu naval Rusia-ASEAN

Rusia şi Asociaţia Naţiunilor Sud-Estul Asiei (ASEAN) au încheiat un exerciţiu naval comun de trei zile, a anunţat, sâmbătă, marina militară indoneziană, citată de Reuters.

La operaţiunile în două etape au participat opt nave militare şi patru aeronave din Rusia, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Vietnam, Singapore şi Brunei.

Manevrele din largul insulei Sumatra au avut scopul de a creşte interoperabilitatea forţelor navale din statele ASEAN şi cele ale Rusiei, într-o zonă maritimă strategică, şi au „un impact strategic, deoarece au fost concepute pentru a cultiva prietenia între guvernul Indoneziei, ţările ASEAN şi Rusia”, se arată într-un comunicat oficial.

Comandantul navei ruseşti „Amiral Panteleev”, Aleksei Bolotnikov, a declarat că speră ca următorul exerciţiu similar să aibă loc la Vladivostok, în estul Rusiei.

Exerciţiul militar a avut loc în contextul creşterii tensiunilor între marile puteri în Marea Chinei de Sud, zonă bogată în resurse şi importantă pentru traficul maritim. China susţine că o mare parte din teritoriul maritim respectiv îi aparţine, pretenţie considerată în 2016 ca nefondată de o instanţă de la Haga.

×
Subiecte în articol: rusia asean