x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Experiment controversat: O rusoaică înoată dezbrăcată, în apele arctice, alături de balenele albe.

Experiment controversat: O rusoaică înoată dezbrăcată, în apele arctice, alături de balenele albe.

16 Iun 2011   •   06:57
Experiment controversat: O rusoaică înoată dezbrăcată, în apele arctice, alături de balenele albe.

Campioana la scufundari, rusoaica Natalia Avseenko, de 36 de ani, si-a propus sa imblanzeasca cateva balene albe. Cum? Ei bine, tanara a lasat deoparte frica si ...hainele si a inotat goala alaturi de mamifere in apele Oceanului Arctic.

Imblanzirea balenelor s-a petrecut in regiunea Murmansk, nord-vestul Rusiei, pe tarmul Marii Albe, aproape de Cercul Polar, acolo unde temperatura apei este de minus 1,5 grade Celsius, scrie Daily Mail.


Majoritatea oamenilor nu ar putea supravietui mai mult de 5 minute in ape cu temperaturi de sub zero grade, insa Natalia foloseste tehnici de yoga pentru a putea rezista in asemenea conditii. In plus, femeia isi poate tine respiratia timp de 10 minute sub apa.

In lume, exista 100.000 de balene albe, in salbaticie.

Primele balene beluga tinute in captivitate au fost aratate publicului in 1861, la Muzeul Barnum din New York.

Mamiferele pot fi admirate, astazi, in parcuri acvatice din Europa, America de Nord si Asia.

Balena alba masoara de la trei pana la cinci metri lungime si are o greutate medie de 1,6 tone. 50% din greutatea lor este grasime, semnificativ mai mult decat la balenele non-arctice, al caror corp este doar 20% grasime. Masculii sunt putin mai mari decat femelele, potrivit wikipedia.org. Acestea au o greutate medie de 1350 kilograme, iar masculii 1500 kilograme. Se hraneste cu peste, cefalopode si crustacee. Durata de viata a femelelor este de 32 de ani, iar a masculilor cam de 40 de ani. (V.M.)

×