x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Expert israelian: Autorul atentatului din Burgas nu a fost sinucigaş

Expert israelian: Autorul atentatului din Burgas nu a fost sinucigaş

de Mediafax    |    27 Iul 2012   •   09:00
Expert israelian: Autorul atentatului din Burgas nu a fost sinucigaş

Presupusul autor al atacului terorist din statiunea balneara de la Marea Neagra nu este un atacator sinucigas, a declarat fostul sef al Biroului israelian pentru lupta impotriva terorismului, generalul Nitzan Nuriel pentru postul bulgar de radio Darik, relateaza site-ul Novinite.com.

Intr-un interviu exclusiv acordat postului de radio, generalul israelian a declarat ca persoanele care l-au angajat pe suspect l-au mintit si ca acesta nu avea nicio idee ca avea sa moara. Nuriel a explicat ca, potrivit experientei "vaste" a serviciilor speciale israeliene in domeniul atacurilor comise in mijloace de transport, planificatorii atacurilor se folosesc de oameni, care nu sunt constienti de faptul ca vor fi ucisi.

Potrivit generalului, o proba care ii sustine afirmatiile este faptul ca presupusul autor al atentatului a avut doar sarcina sa isi plaseze rucsacul plin de explozivi in compartimentul pentru bagaje al autobuzului.

"Experienta noastra cu atacatorii sinucigasi arata ca aceste persoane pot sa intre linistite intr-un vehicul si sa declanseze explozia care le va ucide. Daca barbatul de la Burgas era un atacator sinucigas, ar fi ales aceasta varianta, pentru a provoca mai multe victime si pagube. Atacatorii sinucigasi nu se tem de moarte. Ei stiu ca vor muri. Acest barbat arata nervos in inregistrarile de pe camera de securitate", a subliniat expertul israelian.

El nu a respins nici posibilitatile ca atacatorul, inca neidentificat, sa fi fost ucis in mod intentionat sau din greseala.

In atacul terorist comis la 18 iulie pe aeroportul Sarafovo din Burgas au fost ucisi cinci turisti israelieni si soferul bulgar al autobuzului aruncat in aer. Principala ipoteza a anchetatorilor este cea conform carora atentatul a fost executat de un atacator sinucigas sosit din strainatate.

×