x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie în faţa unui sediu al partidului de guvernământ din Turcia, soldată cu zece răniţi

Explozie în faţa unui sediu al partidului de guvernământ din Turcia, soldată cu zece răniţi

02 Dec 2008   •   00:00

Zece persoane au fost rănite, luni, în urma exploziei unui colet-capcană la intrarea în sediul din Istanbul al partidului de guvernământ din Turcia, a anunţat guvernatorul oraşului, Muammer Guler, citat de AFP. Un bilanţ anterior menţiona cel puţin patru răniţi.



Deflagraţia a avut loc în apropierea unei clădiri noi, unde se află sediul Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan, situat în cartierul Sutluce, în zona europeană a oraşului, a precizat guvernatorul, citat de agenţia Anatolia.

Potrivit lui Guler, bomba artizanală era disimulată într-un colet. "Încercăm să stabilim cum a sosit coletul", a declarat el.

Patru poliţişti şi doi oficiali locali ai AKP se numără printre răniţi. Două dintre persoanele rănite grav au fost spitalizate în vederea unei intervenţii chirurgicale.

Imobilul găzduia luni numeroase persoane venite să se înregistreze pentru a deveni candidaţi la alegerile municipale, prevăzute pentru 29 martie în Turcia, conform presei.

Atacul nu a fost revendicat. Mai multe grupuscule de extremă-stânga şi membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) activează în zona Istanbulului, metropolă turcă având peste 12 milioane de locuitori. ( Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe