x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie într-o cafenea din centrul Chişinăului: 17 răniţi, printre care și copii. Trei victime, transferate în România

Explozie într-o cafenea din centrul Chişinăului: 17 răniţi, printre care și copii. Trei victime, transferate în România

10 Ian 2016   •   12:00
Explozie într-o cafenea din centrul Chişinăului: 17 răniţi, printre care și copii. Trei victime, transferate în România
Sursa foto: Foto: dse.md

O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chişinăului a făcut 17 răniţi, printre care și copii, scrie jurnal.md, care adaugă că administratorii localului au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Administratorii cafenelei "La Soacra", situată în Piaţa Centrală, sunt soţ şi soţie şi sunt cercetaţi în calitate de suspecţi.

Explozia a zguduit centrul capitalei Republicii Moldova puţin după ora 13:00. Un incendiu a izbucnit în clădirea cu două etaje după explozia unei butelii de gaz într-o încăpere a cafenelei.

Trei pacienţi cu arsuri grave vor fi transferaţi duminică la Bucureşti cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chişinău - Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al MApN remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11,00.

Echipamentele medicale specifice şi asistenta pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipa medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, menţionează sursa citată.

Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu - pilot, căpitan Claudia Voicu - copilot, maistru militar Ovidiu Lupu - loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose - medic şi plutonier Gabriel Mardale - paramedic.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: chisinau explozie cafenea raniti copii