x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la o centrală nucleară din Franţa: O persoană a murit

Explozie la o centrală nucleară din Franţa: O persoană a murit

12 Sep 2011   •   11:50
Explozie la o centrală nucleară din Franţa: O persoană a murit

O explozie s-a produs in jurul orei locale 11:45 la un cuptor al centralei nucleare Marcoule din Gard, Franta, existand riscul de scurgere radioactiva, au anuntat pompierii si prefectura, potrivit Le Monde. Din primele informatii, o persoana a murit si alte patru au fost ranite. Autoritatile au interzis accesul in zona centralei.

Potrivit Autoritatii pentru Siguranta Nucleara, explozia a avut loc la un cuptor care topea deseurile metalice radioactive. Le Monde scrie ca centrala reprocesa deseurile nucleare Centraco, apartinand societatii Socodei, filiala a EDF.

Unul dintre raniti se afla intr-o stare foarte grava. El a fost transportat la un spital de urgenta din Montpellier.

Un purtator de cuvant al Comisariatului pentru energia atomica (CEA) a afirmat ca "deocamdata" nu s-au inregistrat scurgeri radioactive. Pompierii au precizat ca a fost instalat un perimetru de securitate, avand in vedere riscul unor asemenea evenimente.

Bursa de la Paris scade cu peste 5%, dupa explozia de la Marcoule

Indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris si-a extins pierderile, dupa anuntarea exploziei la centrala nucleara de la Marcoule.

Luni la pranz, indicele CAC 40 inregistra un declin de 5,1%, la 2.823,94 puncte, in timp ce indicele european de referinta FTSEurofirst 300 era in scadere cu 3,6%, la 882,99 puncte.

×