x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la o uzină chimică din Germania, soldată cu un mort şi un rănit grav

Explozie la o uzină chimică din Germania, soldată cu un mort şi un rănit grav

31 Mar 2012   •   18:21
Explozie la o uzină chimică din Germania, soldată cu un mort şi un rănit grav

O cuva a explodat sambata intr-o uzina chimica din Marl, in vestul Germaniei, provocand moartea unei persoane si ranirea grava a alteia si degajand un important nor de fum, potrivit serviciilor de interventie si societatii de administrare, relateaza AFP citat de Mediafax.

Explozia produsa la ora 11.40 GMT (14.40, ora Romaniei), la uzina societatii Evonik Degussa, din motive inca necunoscute, a omorat "un salariat care se afla in zona", a informat societatea care administreaza parcul de activitati chimice unde se afla uzina.
Un alt angajat a fost grav ranit si transportat cu elicopterul spre un spital, dar "viata sa nu este in pericol", a adaugat sursa citata.
O a treia persoana a fost ranita usor si a parasit deja spitalul.

Alti doi salariati ai uzinei, care fusesera dati disparuti anterior, au fost gasiti in final la domiciliile lor, a precizat politia.
Un nor de fum impresionant s-a degajat in urma exploziei, dar fara pericol pentru populatie, potrivit pompierilor.
Coloana de fum de 100 de metri inaltime s-a indreptat spre sud, in directia centrului orasului Marl, a afirmat politia.

Autoritatile au cerut imediat localnicilor sa nu iasa din case si sa tina ferestrele inchise, dar masuratorile au aratat ca "nu exista nici un pericol" pentru sanatate, au precizat pompierii.
Marl este un oras cu 87.000 de locuitori, situat la circa 40 de kilometri de Dortmund. Uzina unde s-a produs explozia se afla intr-un parc industrial chimic.

×