x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii puternice la o bază navală cipriotă: Un român, printre răniţi

Explozii puternice la o bază navală cipriotă: Un român, printre răniţi

11 Iul 2011   •   11:51
Explozii puternice la o bază navală cipriotă: Un român, printre răniţi

Mai multe explozii puternice au avut loc, in aceasta dimineata, la principala baza navala a armatei cipriote, a anuntat agentia publica CNA, citata de AFP. Bilantul, inca provizoriu, al accidentului, este de 15 morti si peste 40 de raniti. Potrivit Mediafax, se pare ca printre raniti se afla si un roman. Barbatul lucra in zona si este acum internat la spital.

Exploziile puternice s-au produs la principala baza navala a armatei cipriote, situata in sudul insulei, in jurul orei locale 6:00 (3:00 GMT). Deflagratiile au avariat locuintele din apropiere si au declansat un incendiu de vegetatie, potrivit televiziunii publice cipriote.

"Acolo se aflau 98 de containere cu explozibil. Doua dintre ele au luat foc si au provocat explozii enorme", a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de agentia publica CNA.

Exploziile au avut ca origine un depozit in care se aflau lazi cu munitie confiscate in 2009 de pe un vas sub pavilion cipriot care plecase din Iran cu destinatia Siria. Doua lazi cu munitii au luat foc, iar in depozit se aflau 98 de astfel de lazi. Incendiul inca nu este sub control, potrivit BBC.

Cea mai mare statie de electricitate de pe insula a fost scosa din functiune in urma incidentului, ceea ce a provocat pene extinse de curent. Uzina electrica Vassilikos se afla in apropiere de baza navala a armatei.

Politia a intrerupt circulatia intre Limassol si Nicosia.

×