x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozii se aud în Kiev, un oficial spune că un avion inamic a fost doborât

Explozii se aud în Kiev, un oficial spune că un avion inamic a fost doborât

25 Feb 2022   •   07:26
Explozii se aud în Kiev, un oficial spune că un avion inamic a fost doborât
Sursa foto: Hepta

Forțele ucrainene au doborât vineri la primele ore ale dimineții un aparat de zbor inamic deasupra Kievului, care s-a prăbușit apoi peste o clădire rezidențială pe care a incendiat-o, a declarat Anton Herashchenko, un consilier al ministrului de interne, citat de Reuters.

Nu a fost clar dacă aeronava era cu echipaj uman sau dacă ar putea fi vorba de o rachetă. Autoritățile municipale din Kiev au declarat că cel puțin opt persoane au fost rănite când obiectul s-a prăbușit peste un bloc de apartamente.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Kievul a fost atacat cu o rachetă.

"Atacuri oribile cu rachete rusești asupra Kievului", a scris el pe Twitter. "Ultima dată când capitala noastră a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă".

O serie de explozii au fost auzite mai devreme în Kiev, despre care Herashchenko a spus că este apărarea antiaeriană care a tras. Alte explozii au putut fi auzite chiar înainte de zori, a declarat un martor Reuters.

Rusia a lansat joi o invazie la scară largă a Ucrainei, iar Kievul a raportat zeci de victime și sute de răniți.

Autoritățile au declarat că vineri dimineață aveau loc lupte intense în orașul Sumy din nord-estul țării, în timp ce un post de frontieră din regiunea Zaporizhzhya, în sud-est, a fost lovit de rachete, provocând morți și răniți în rândul polițiștilor de frontieră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina