x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exponatele dintr-un muzeu budapestan intră în dialog cu vizitatorii (VIDEO)

Exponatele dintr-un muzeu budapestan intră în dialog cu vizitatorii (VIDEO)

22 Ian 2015   •   10:43
Exponatele dintr-un muzeu budapestan intră în dialog cu vizitatorii (VIDEO)

O plimbare într-un muzeu a devenit o experienţă interactivă, exponatele intrând în dialog cu vizitatorul prin intermediul tehnologiei. ARworks a dezvoltat pentru Samsung, clientul său din Ungaria, prima aplicaţie dedicată unei expoziţii, folosind tehnologii inovatoare din cele mai noi generaţii: Beacons, Augmented Reality şi coduri QR.

Informatia statică de prezentare a ficărui exponat este transformată prin intermediul aplicaţiei într-o călătorie interactivă. Aplicaţia, dezvoltată pe Android, citeşte mesajele de proximitate ale dispozitivelor Beacon şi declanşează apariţia pe ecran a informaţiilor despre exponate, fără intervenţia utilizatorului.

Vizitatorul primeşte la intrarea în expoziţie o tabletă Samsung, iar în momentul în care se apropie de exponate (la o distanţă de un metru), dispozitivele iBeacon plasate lângă exponate declanşează apariţia pe tabletă a diverselor conţinuturi informative: casete de text, imagini, filme şi animaţii 3D.

Unele exponate sunt însoţite de coduri QR – iar vizitatorul este încurajat să scaneze codul cu aplicaţia pentru a afla informaţii suplimentare.

Aplicaţia rulează pe niveluri diferite, în funcţie de vârsta utilizatorului. În plus, interfaţa prietenoasă de administrare permite personalului muzeului să modifice conţinuturile afişate şi chiar să adauge dispozitive Beacon în expoziţie.

Folosind opţiunea AR, vizitatorul urmăreşte pe tabletă cum aparatul de radio „vintage” expus se descompune într-o animaţie 3D sau poate să exploreze interiorul unui vechi televizor. Imaginile expuse pe pereţi sunt augmentate: filme şi animaţii rulează pe ele atunci când vizitatorul le priveşte prin aplicaţie. (M.C)

×