x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei 30 aprilie 2004

EXTERNE - Stirile zilei 30 aprilie 2004

30 Apr 2004   •   00:00

Premierul a ajuns presedinte

Primul-ministru al Macedoniei, liberalul Branko Crvenkovski (41 de ani), a obtinut 63% din voturi in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale anticipate din Macedonia. El il va inlocui in functia suprema pe Boris Traikovski, mort intr-un accident de avion in februarie, si a declarat ca va actiona pentru consolidarea pacii intr-o tara saraca, pe care gherilele albaneze au adus-o, acum trei ani, in pragul razboiului civil. (Victor Rusu)

Fiul lui Annan, acuzat

Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, a dezmintit acuzatiile aduse fiului sau, Kojo, de implicare in scandalul referitor la programul „Petrol contra hrana", care a demarat in 1996 si prin care Saddam a furat 10 miliarde dolari. Potrivit postului de televiziune Euronews, baiatul lui Annan lucra la acea vreme la o companie care monitoriza importurile irakiene. (Victor Rusu)

Zapatero, aliatul Frantei si al Germaniei

Noul premier al Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, i-a comunicat cancelarului Gerhard Schröder ca doreste sa lucreze indeaproape cu principalii „jucatori" din Europa, in viziunea sa, Franta si Germania. Contrar politicii pro-SUA duse de precedesorul sau, Zapatero doreste o intalnire trilaterala Germania-Franta-Spania pe problema drepturilor de vot in Uniunea Europeana, care incetineste redactarea noii Constitutii. (Victor Rusu)
×
Subiecte în articol: externe