x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

27 Apr 2004   •   00:00

Voronin confunda regulile de conduita

Saptamanalul Timpul de la Chisinau a intrat in posesia unei inregistrari video care cuprinde aspectele nevazute ale vizitei presedintelui Vladimir Voronin in SUA. Detalii pe care jurnalistii presei guvernamentale nu le-au publicat. La Congresul SUA, Voronin a confundat bancnotele dintr-un tablou cu actiuni, iar la un dineu la resedinta oficiala a Armatei Nationale din Carolina de Nord, presedintele moldovean nu stia in care mana ar trebui tinuta furculita si in care cutitul. Tot acolo, Voronin, care venise cu doua sticle de coniac pentru a le face cadou, i-a marturisit unui oficial american: „Cel care bea coniacul ista trebuie sa stie ca are mai multi ani decat toate femeile cu care se culca". (Anca Aldea)

Amenintari de la asasinul lui Djindjici

Garda de corp a fostului premier sarb, Zoran Djindjici, asasinat in martie anul trecut, se simte amenintat. Potrivit postului de radio sarb B-92, Milan Veruovici, martorul-cheie al procesului lui Djindjici, sustine ca a primit un mesaj de la lunetistul banuit ca l-a impuscat pe premier. In mesaj, primit prin intermediul unui oficial al tribunalului, lunetistul Zvezdan Jovanovici, care participa la fiecare infatisare a curtii, l-a avertizat pe Veruovici sa nu cumva sa se uite la el cand este chemat sa depuna marturie. (Anca Aldea)

Le Pen, primit cu gunoaie

Liderul francez de extrema dreapta Jean Marie Le Pen, aflat duminica in Anglia pentru a da ceva credibilitate politicii antiimigrationiste a camaradului sau de idei, Nick Griffin, liderul noului Partid National Britanic, n-a avut parte de o primire prea calduroasa. Dupa conferinta de presa, masina lui Le Pen a fost incetinita de un grup de protestatari cand parasea un hotel din Manchester. Pe capota autoturismului a fost aruncat de catre manifestantii, care l-au comparat pe Le Pen cu Hitler, un cos plin cu gunoi. (Victor Rusu)

Ginere lui Sevardnadze, eliberat contra cost

Ginerele fostului presedinte georgian Eduard Sevardnadze a fost eliberat ieri din inchisoare, in schimbul unei plati de 15,5 milioane de dolari, varsati de catre sotia sa in contul statului. Intelegerea a fost perfectata chiar de catre Sevardnadze, dupa ce Guia Djokhtaberidze a fost acuzat de frauda fiscala „de proportii", in care ar fi fost implicata si fiica fostului lider, Manana Sevardnadze. Saakasvili, noul presedinte al Georgiei, a tinut sa asigure opinia publica de faptul ca suma va fi folosita pentru plata salariilor scadente ale profesorilor si pentru bugetul armatei. (Ana Ilie)
×
Subiecte în articol: externe