x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

23 Apr 2004   •   00:00

Rafuieli in Parlament

Parlamentarii comunisti si crestin-democrati s-au luat ieri la harta in Legislativul de la Chisinau. Cătiva crestin-democrati au blocat tribuna Legislativului si au fluturat pancarte pe care scria „Demisia" (presedintelui Parlamentului - n.n.) si „Jos coruptii". La semnul comunistului Ala Mironov, care a reusit sa rupa una dintre pancartele adversarilor, parlamentarii pusi pe harta s-au napustit asupra deputatului crestin-democrat Vlad Cubreacov, fortandu-l sa paraseasca sala de sedinte, nu inainte insa ca mobilul acestuia sa cada victima rafuielilor. (Anca Aldea)

Arafat face curatenie

Un grup de 21 de membri ai Brigazilor Al-Aqsa au fost evacuati, in noaptea de miercuri spre joi, din cartierul general al presedintelui Autoritatii Palestiniene. Dupa ce s-au refugiat acolo in urma cu trei ani, militantii Al-Aqsa, grupare armata ce are legaturi cu miscarea Fatah a lui Arafat, au criticat decizia presedintelui palestinian: „Arafat ne-a abandonat. El a cedat presiunilor exercitate de Israel. Aceasta este o crima, pentru ca noi suntem membri ai Al Fatah si Arafat era obligat sa ne protejeze". Trei responsabili locali ai brigazilor au fost ucisi ieri de tirurile israeliene la Tulkarem (nordul Cisiordaniei). (Anca Aldea)

Securitatea - cheia pentru Kosovo

„Independenta provinciei Kosovo este imposibila", a declarat noul ministru de Externe din Serbia-Muntenegru, Vuk Draskovici. Motivul il constituie opozitia sărbilor de a crea independenta provinciei, aflata acum sub mandat ONU, chiar daca etnicii albanezi, majoritari in Kosovo, isi doresc cu disperare libertatea. Draskovici, unul dintre cei mai feroci critici ai fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici, crede ca nu independenta este raspunsul pentru solutionarea disensiunilor etnice in regiune. Solutia ministrului consta in acordarea unei mai mari securitati sarbilor care traiesc in Kosovo. (Anca Aldea)

Liber la sexul in baraci

Cuplurile de militari germani isi vor putea trai pe indelete povestea de dragoste in intimitatea baracilor. Ei vor avea voie sa imparta acelasi pat, inclusiv in timpul misiunilor externe, a anuntat ministrul Apararii, Peter Struck. Masura vizeaza atat cuplurile heterosexuale, cat si cele homosexuale, pentru a reflecta „normalitatea sociala", a spus ministrul. Pana de curand, cuplurile, casatorite sau nu, nu aveau voie sa se iubeasca in baraci sau in timpul operatiunilor din tara sau din strainatate. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe