x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei 7 mai 2004

EXTERNE - Stirile zilei 7 mai 2004

07 Mai 2004   •   00:00

Rachete care pot ajunge in SUA

Coreea de Nord este pe punctul de a testa motoare capabile sa propulseze rachete balistice cu raza lunga de actiune, de pana la 6.000 de kilometri, care ar putea ataca Statele Unite. Statul stalinist a restaurat instalatiile destinate acestui tip de teste, care fusesera distruse de o explozie in decembrie 2002, precizeaza surse sud-coreene. Rachetele ar putea ajunge in Hawai, Alaska si la limitele occidentale ale teritoriului american.

MI6 are sef nou

John Scarlett, fost presedinte al Comitetului comun al serviciilor de informatii britanice (JIC) si martor-cheie in scandalul Kelly, in cursul verii anului trecut, a fost numit sef al serviciilor britanice de informatii externe MI6. Scarlett isi va prelua functia in cursul verii si-l va inlocui pe Richard Dearlove. El a fost reprezentant al MI6 la Moscova.

Patru sate ucrainene, evacuate

Cateva explozii puternice s-au produs ieri intr-un depozit de munitie militara din regiunea Melitopol, din sud-estul Ucrainei, fortand evacuarea a patru sate. In depozit, care nu continea mine antitanc, s-a produs un incendiu de proportii, iar exploziile au afectat serios cladiri militare din acelasi complex si distrus partial gara unuia dintre sate. Incidentul a provocat si un numar neprecizat de victime.

Putin depune juramantul

Presedintele rus, Vladimir Putin, reales cu 71,31% din voturi la 14 martie, pentru un nou mandat de patru ani, va depune juramantul de investitura azi, eveniment ce va fi transmis in direct de televiziunea de stat. Mandatul precedent (de patru ani) al presedintelui rus expira azi. Spre deosebire de ceremoniile de investitura precedente, presa (rusa si straina) nu a fost invitata la ceremonii, la care vor participa 2.000 de invitati.

NATO la nunta

Autoritatile spaniole au solicitat NATO un avion radar Awacs care sa supravegheze spatiul aerian madrilen in timpul ceremoniilor prilejuite de nunta printului mostenitor Felipe. Solicitarea va fi analizata in scurt timp, a precizat Alianta. Printul Felipe se va casatori cu fosta ziarista Letizia Ortiz pe 22 mai. NATO a primit o cerere similara pentru Jocurile Olimpice de vara de la Atena, din august.

Grupaj realizat de Marina Constantinoiu
×
Subiecte în articol: externe