x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

16 Apr 2004   •   00:00

Elefantul depresiv

Suparat ca stapanii lui l-au izolat temporar de celelalte animale ale Circului Spaniol aflat in turneu in Argentina, un elefant de 41 de ani a cautat alinare la o sectie de politie din Santa Fe. Cele cateva zile petrecute in sanul comisariatului i-au redat pachidermului sperantele, noteaza agentia AFP. "Elefantului i-a lipsit jocul luminilor multicolore si muzica din timpul spectacolelor de circ", a explicat un ingrijitor al circului. Medicii veterinari au constatat ca depresia elefantului a fost produsa de instra inarea de spatiul sau intim. (Monica Preda)

Eficienta antitero peste cinci ani

Directorul CIA, George Tenet, a declarat in fata Comisiei care investigheaza atacurile teroriste de la 11 septembrie ca SUA "vor avea nevoie de cinci ani pentru a construi o retea antitero eficienta". Oficialul a explicat ca motivele pentru care serviciul sau nu a atins nivelul asteptarilor au constat in lipsa unei comunica ri adecvate intre agentiile CIA si in existenta unor echipamente invechite. (Monica Preda)

Admiratie pentru "economistul Hitler"

Adolf Hitler a avut un bun program economic si a pus Germania pe picioare imediat dupa venirea la putere, in 1933. Aprecierea ii apartine lui Andrzej Lepper, liderul unui partid radical populist din Polonia, cel mai bine plasat in sondaje. "Hitler a eliminat somajul, a inceput o serie de lucrari utilitare... Pe urma, nu imi dau seama ce s-a intamplat cu el de-a devenit cel mai mare criminal din istorie", a declarat Lepper intr-un interviu acordat presei poloneze. Lucrarile de utilitate publica sunt un punct important al programului economic al gruparii lui Lepper. Ele ar rezolva, crede seful partidului, problema somajului si ar relansa economia Poloniei. (Irina Cristea)

Hodorkovski isi cere iertare

Intr-o scrisoare deschisa publicata in ziarul britanic Financial Times, fostul director al companiei petroliere ruse Iukos, Mihail Hodorkovski, ii indeamna pe liberali sa invete sa lucreze cu presedintele Putin si sa nu repete greselile trecutului. Aflat in inchisoare sub acuzatia de frauda si evaziune fiscala, miliardarul si-a cerut scuze concetatenilor sai. "Am facut multe greseli din cauza prostiei noastre, a ambit iilor si a lipsei de intelegere fata de ceea ce s-a intamplat in aceasta tara", a declarat Hodorkovski, apeland la elita oamenilor de afaceri sa-si asume greselile. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe