x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

15 Apr 2004   •   00:00

Antrenamente in Bulgaria pentru militarii SUA

Armata americana isi va construi o baza de antrenament in Bulgaria, la Sliven. Potrivit publicatiei electronice Novinite, ambasadorul SUA la Sofia, James Pardew, a vizitat marti Slivenul si a dat autoritatilor locale 300.000 de dolari pentru echiparea spitalului in conformitate cu standardele de peste ocean. Pentru discutii amanuntite legate de proiectul militar al SUA, ambasadorul s-a intalnit cu primarul din Sliven, Iordan Lecikov, fosta stea a fotbalului bulgar. (Lavinia Tudoran)

Putin, innebunit dupa miere si rosii

Branza alba, legume proaspete, miere si ceai verde. Acestea sunt alimentele preferate ale presedintelui rus, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin nu este un gurmand si nici nu prea are timp sa manance, dupa cum a recunoscut chiar el in fata presei ruse. Insa respecta un regim alimentar strict. Dimineata, cereale, branza si miere. Legumele sunt si ele la ordinea zilei. Pe primul loc sunt rosiile, castravetii si salata verde. Uneori mai gusta si ceva carne, dar numai de oaie. Dulciurile il lasa rece pe Putin, iar de baut nu pune gura decat pe ceai verde. (Lavinia Tudoran)

Un bosniac intre teroristii de la Madrid

In sangeroasele atentate din 11 martie de la Madrid, in urma carora au murit 190 de persoane, printre care si 16 romani, a fost implicat si un bosniac. Politia spaniola il cauta de mai multa vreme pe noul suspect, Sanel Sjekirita, in varsta de 23 de ani, rezident al orasului Oviedo. Sjekirita are legaturi cu unul dintre marocanii retinuti tot in acest caz. Anchetatorii au mai descoperit ca teroristii aveau in plan sa atace si alte tinte din Madrid, in special comunitatea evreiasca din capitala spaniola. (Lavinia Tudoran)

Romanca in roman american

O scriitoare americana s-a inspirat pentru cartea de debut din cazul unei romance care a luptat jumatate de secol in tribunale pentru a obtine dreptul de a ingropa capul sotului ei alaturi de trupul acestuia. Potrivit Mediafax, barbatul fusese ucis in 1946, de consateni, pe motiv ca ar fi fost vampir. Capul sau a fost ingropat separat de trup pentru a preveni invierea „creaturii". Scriitoarea Courtney Mroch a pornit de la terifianta poveste cand a scris volumul „Beneath the Morvan Moon". „Cand am citit cazul vaduvei romance, care a luptat atat timp pentru a-si ingropa sotul intr-un singur mormant, mi s-a aprins imaginatia", a explicat Mroch.

×
Subiecte în articol: externe