x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

Bulgaroaice victime ale pedofililor germani

Politia germana a anuntat deschiderea unei investigatii legate de rapirea in 2000, din Bulgaria, a doua minore in vărsta de 8 ani si aducerea lor fortata la Köln. Ancheta a fost initiata pe baza unei scrisori anonime, primite recent de politia din Köln. Peste 100 de politisti, legisti si geologi cauta dovezi in imprejurimile orasului, unde se presupune ca minorele intretineau relatii sexuale cu pedofilii bogati din regiune. Potrivit unor surse oficiale, bulgaroaicele ar fi fost rapite si ucise cu sănge rece de cea mai mare retea de pedofili din tara. (Anca Aldea)

Presedintele destituit a ajuns la spital

Proaspat destituitul presedinte al Lituaniei, Rolandas Paksas (foto), a fost spitalizat de urgenta marti seara, din cauza tensiunii arteriale ridicate. Un purtator de cuvănt al Presedintiei a declarat ieri pentru BBC ca starea de sanatate a fostului presedinte nu este „foarte grava". Potrivit unor informatii aparute in presa lituaniana, tensiunea lui Paksas (47 de ani) a crescut subit in timpul banchetului de adio, organizat la căteva ore dupa ce Parlamentul l-a destituit pe seful statului pentru ca a incalcat Constitutia. (Anca Aldea)

Securitate sporita in jurul Papei

Autoritatile papale au anuntat inasprirea masurilor de securitate la Vatican in preajma sarbatorii de Pasti. „Vor avea loc controale sistematice ale vizitatorilor, politia si carabinierii vor patrula nonstop, iar fortele de securitate, in civil si uniforma, vor fi prezente peste tot", au declarat surse oficiale pentru AFP. Mai multe servicii de securitate il vor pazi pe Papa, intre care „armata personala" a Suveranului (Garda elvetiana) si unitatile de civili „Vigilenta". In 1981, Papa Ioan Paul al II-lea a fost grav ranit intr-un atentat. (Anca Aldea)

Judecator nou pentru Milosevici Un scotian in va inlocui pe judecatorul care a condus, pana in urma cu aproximativ o luna, procesul fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici. Lordului Bonomy ii revine astfel misiunea de a duce la bun sfarsit procedura judiciara deschisa de Tribunalul Penal International de la Haga impotriva lui Milosevici, acuzat de genocid si crime de razboi in conflictul din fosta Iugoslavie. Acuzarea si-a prezentat deja dovezile, urmand ca Milosevici sa-si inceapa din iunie pledoaria de aparare. Comentatorii BBC apreciaza ca fostul lider sarb ar putea invoca schimbarea pentru a cere rejudecarea preocesului. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe