x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

07 Apr 2004   •   00:00

Ministrul polonez de Externe a demisionat

Seful diplomatiei poloneze, Wlodzimierz Cimoszewicz, a demisionat luni din functie, dupa aparitia unui articol de presa in care se sustinea ca redactia ziarului respectiv este in posesia unor CD-uri cu arhive ale ministerului. Premierului Leszek Miller a refuzat demisia, afirmand ca este in interesul Poloniei ca lucrarile legate de aderarea tarii la UE sa fie incheiate. Polonia va adera oficial la Uniunea Europeana la 1 mai.

Berlusconi, cel mai bogat politician

Seful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, ramane omul politic cel mai bogat al Italiei, cu venituri impozabile depas ind 12 milioane de euro in 2002, potrivit declaratiilor de avere ale parlamentarilor si ministrilor italieni, date publicitatii luni. La polul opus se afla ministrul Mediului, cu un venit declarat de 156.406 euro.

Presedintele a fost destituit

Parlamentul de la Vilnius a votat ieri, in favoarea destituirii presedintelui statului, Roland Paksas, implicat intr-un scandal de coruptie. Rolandas Paksas, care a fost ales in functia de presedinte al Lituaniei in urma cu 15 luni, a fost gasit vinovat de catre Curtea Constitutionala de .ncalcare a legii fundamentale. Scandalul a izbucnit in luna octombrie, dupa ce serviciile de informatii au acuzat colaboratori ai presedintelui de legaturi cu crima organizata, in contextul in care Lituania se pregateste sa devina membra a NATO si a Uniunii Europene.

Los Angeles Times - cinci premii

Cotidianul american Los Angeles Times a castigat luni la New York cinci premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense ale jurnalismului american. New York Times nu a castigat decat un Pulitzer, dupa ce anul trecut a fost zguduit de acuzatii de plagiat. Los Angeles Times a castigat la categoriile "reportaj de actualitate", "reportaj national", "critica", "editorial" si "foto magazin". La sectiunea "fotografie de actualitate", recompensa a mers la Anthony Shadid, de la Washington Post, pentru imagini din Irak.

×
Subiecte în articol: externe