x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

25 Mar 2004   •   00:00
Trei ocazii ratate de a-l ucide pe Ossama

Mai multe operatiuni vizand asasinarea lui Ossama ben Laden, planificate in anii 1998 si 1999, au fost anulate din cauza insuficientei informatiilor si riscurilor uciderii de civili. Una dintre tentative urma sa aiba loc in Afganistan, in februarie 1999, si a fost anulata pentru ca directorul departamentului antiterorist din acea perioada, Richard Clarke, a avertizat ca ar fi periclitate vietile oficialilor din Emiratele Arabe Unite, aflati in vizita in acea tara. O alta, organizata in mai 1999, a fost anulata pentru ca directorul CIA, George Tenet, a afirmat ca informatiile proveneau dintr-o singura sursa, iar atacul se putea solda cu uciderea unor civili. (Marina Constantinoiu)

Sharon, tinta pentru asasinare

Seful biroului politic al miscarii radicale palestiniene Hamas, Khaled Mashaal, a declarat ieri ca premierul israelian, Ariel Sharon (foto), a devenit o tinta pentru asasinare, ca raspuns la uciderea seicului Ahmed Yassin, fondatorul si liderul spiritual al Hamas. Marti, Hamas a distribuit carti de joc cu numele oficialilor israelieni deveniti tinte, similare cu jocul de carti cu imaginile fostilor lideri irakieni, cautati de americani. Contrar unor afirmatii anterioare, Mashaal a declarat ca Hamas nu intentioneaza sa comita atacuri contra unor tinte internationale, ca raspuns la uciderea lui Yassin, si ca se va limita la a ataca israelieni. (Marina Constantinoiu)

Zid din beton in jurul Parlamentului

Un zid din beton de dimensiuni impresionante va fi construit in jurul cladirii Parlamentului britanic, pentru asigurarea securitatii, potrivit Mediafax. Constructia va avea o inaltime de 4 metri si va fi prevazuta cu sarma ghimpata, date fiind amenintarile teroriste in crestere in Marea Britanie. De asemenea, politisti inarmati, instruiti sa deschida focul pentru a ucide in cazul in care depisteaza o persoana suspecta, vor patrula in zona de securitate instituita in jurul Parlamentului. (Marina Constantinoiu)

Amenintare cu bomba

Politia ungara cauta un individ neidentificat, care, dupa atentatele de la Madrid, a amenintat ca va detona mai multe bombe, daca nu i se vor plati circa 200.000 de euro, potrivit Mediafax. Politia desfasoara o ancheta pentru identificarea individului. Potrivit cotidianului Index, acesta a trimis un mesaj autoritatilor din regiunea Hajdu-Bihar, spunandu-le sa puna banii intr-o masina care urma sa fie lasata in principala piata a unui oras din estul tarii. Nimeni nu s-a prezentat la locul stabilit pentru ridicarea banilor. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: externe