x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

11 Mar 2004   •   00:00
Lunetistul a fost condamnat la moarte

John Allen Muhammad, lunetistul care a terorizat America in 2002, ucigand zece persoane, a primit pedeapsa cu moartea. Tribunalul din Virginia, care a emis verdictul ,sustine ca crimele comise de Muhammad au fost crude si de neinteles. In noiembrie, lunetistul, a fost gasit vinovat pentru crima, recomandandu-se condamnarea sa la moarte. Complicele sau, tanarul Lee Boyd Malvo, a fost ieri condamnat la inchisoare pe viata. n Italia Berlusconi arogantul Premierul italian, Silvio Berlusconi, pare sa nu aiba vreo problema sa jigneasca pe oricine. Potrivit BBC, recent, intr-o emisiune radiofonica, Berlusconi s-a enervat cumplit pentru ca un ascultator, comerciant de meserie, a indraznit sa-i spuna "colega". "Nu facem aceeasi meserie, nu suntem colegi. (...) Nu sunt vanzator de strada, treaba mea este sa guvernez aceasta tara", s-a rastit Berlusconi.

Vizele baga zazanie intre aliati si americani

Aliatii est-europeni ai SUA, printre care Polonia, Bulgaria si Romania, sunt extrem de nemultumiti ca cetatenii lor sunt fotografiati si amprentati cand ajung in America si cred ca merita un tratament mai prietenos. Potrivit canalului de le televiziune Fox, aliatii nu privesc cu ochi buni faptul ca cetatenii altor state europene, precum Franta sau Germania, care nu-i ajuta pe americani in zone de conflict, nu sunt nevoiti sa treaca printr-un adevarat calvar cand ajung in SUA. Polonezii fac cea mai mare galagie, avertizandu-i pe americani ca militarii Varsoviei isi risca zilnic viata in Irak.

Atentat la loja masonica

Doua persoane au fost ucise si sapte ranite in urma unui atentat, care a avut loc marti seara la sediul unei loje masonice din partea asiatica a Istanbulului, transmite Mediafax. Doi teroristi kamikaze au atacat paznicul de la intrare si au deschis focul in restaurantul din cladire. In timpul atacului au murit un angajat al lojei masonice si unul dintre teroristi. In Turcia traiesc aproximativ 14.000 de francmasoni organizati in 200 de loje la Istanbul, Ankara si Izmir. Ei sunt tratati cu suspiciune in special de catre islamisti, care ii considera sionisti.
Grupaj realizat de Lavinia Tudoran

×
Subiecte în articol: externe