x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extravagantul primar al Kiev-ului a fost descoperit \n Israel, dup` o absen]` misterioas` de c~teva luni

Extravagantul primar al Kiev-ului a fost descoperit \n Israel, dup` o absen]` misterioas` de c~teva luni

de Marina Constantinoiu    |    04 Aug 2011   •   14:13

Extravagantul primar al Kievului, Leonid Cernovetki, care nu si-a mai facut aparitia in Ucraina de luni de zile, este de fapt 'in vacanta' in Israel, relateaza postul ucrainean de televiziune 1+1, preluat de AFP.
O echipa a acestei televiziuni a reusit sa patrunda in apartamentul sau situat intr-un cartier luxos din Tel Aviv si sa aiba o scurta discu]ie cu el. 'Cum ati intrat? Nu dau interviuri. Sunt in vacanta neoficiala', a declarat primarul, care era imbracat in pantaloni scurti, conform imaginilor filmate cu camera ascunsa si difuzate miercuri seara de postul de televiziune mentionat.
Suspectat ca are dubla cetatenie - ucraineana si israeliana - din 1994, el a negat aceasta acuzatie, care a facut obiectul unor discutii frenetice in mass-media ucrainene timp mai multe zile, dupa care i-a condus pe jurnalisti spre iesire.
Administratia presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici a cerut totodata dovezi. 'Dl. Cernovetki trebuie sa solicite autoritatilor israeliene sa-i ofere un document oficial pentru a dovedi daca este sau nu cetatean israelian', a declarat un consilier al sefului statului, Anna Gherman, pentru Canalul 5.
Extrem de criticat pentru felul in care a administrat capitala de la momentul cand a devenit primar, in 2006, Cernovetki a fost privat in noiembrie de principalele prerogative de catre presedintele Ianukovici si, practic, de atunci nu a mai aparut in public.
Seful administratiei municipale, Aleksandr Popov, conduce de facto Kievul, insa Cernovetki ramane totusi, oficial, primarul capitalei.
Recunoscut pentru extravagantele sale, Cernovetki s-a facut remarcat in trecut prezentandu-se la o conferinta de presa in costum de baie intr-o piscina, dupa care a facut exercitii fizice in fata jurnalistilor pentru a-si dovedi forma 'fizica si mintal`'.
El a lansat de asemenea un videoclip si o carte intitulate 'Cum sa devii milionar'.

×