x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extremişti musulmani: Qatar nu va mai exista în 2022 pentru a găzdui CM de Fotbal

Extremişti musulmani: Qatar nu va mai exista în 2022 pentru a găzdui CM de Fotbal

04 Dec 2010   •   12:47

În urmă cu două zile, Qatarul a fost desemnat să găzduiască ediţia din 2022 a Campionatului Mondial de Fotbal. Veste a fost primită de localnici cu mare bucurie.

Fericirea a fost însă repede înlocuită de îngrijorare. Fundamentaliştii islamici au anunţat că vor distruge Qatarul, înainte de 2022. Mai exact, micul stat arab va dispărea în 3, 5 sau cel mult 7 ani. În locul său, Al Qaida va forma un mare imperiu condus după legile islamice. Acesta se va întinde de-a lungul Golfului, pe teritoriile stăpânite acum de Arabia Saudită, Kuwait şi Qatar.

Ameninţările au fost postate pe mai multe siteuri islamiste. Autorităţile din Doha nu sunt însă intimidate. Oficialii spun că vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura buna desfăşurare a competiţiei din 2022.

Qatarul este cel mai mic stat însărcinat vreodată să organizeze Campionatul Mondial de fotbal. Dar şi unul dintre cele mai bogate, graţie resurselor generoase de ţiţei. Investiţiile necesare pentru eveniment sunt de ordinul miliardelor de dolari. Şi beneficiile sunt însă pe măsură. Campionatul va atrage milioane de vizitatori care vor da un impuls sănătos turismului din zonă.

×