x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook atinge o valoare de piață de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanțe

Facebook atinge o valoare de piață de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanțe

29 Iun 2021   •   09:10
Facebook atinge o valoare de piață de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanțe

Facebook a atins valoarea de piață de 1 trilion de dolari după ce o instanță federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunță CNN.

Instanța a respins plângerea, spunând că agenția nu a furnizat dovezi care să suțină ideea că gigantul social media deține un monopol în rețelele sociale.

Acțiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piață a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susținuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziționarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o amenințare la adresa dominanței sale.

Decizia este un obstacol pentru autoritățile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluționată dacă agenția depune o plângere modificată.

Hotărârea - un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităților de reglementare din întreaga lume - a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale națiunii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: facebook